Marraskuun alussa vietettiin Suomen tehohoitoyhdistyksen 40-v juhlia syyskoulutuspäivillä Helsingissä. Juhlapuheissa saimme kuulla suomalaisten tehohoidon kehityksestä ja tulevaisuudesta. Tehohoitomme on kansainvälisestikin verrattuna huippuluokkaa.

Suomen Tehohoitoyhdistyksen syksyn 2017 tehohoitopäivät olivat osa Suomi 100-ohjelmaa. Tapahtumassa näkyi juhlavuoden Suomi-100 tunnus ja juhlaillallisella saimme kuulla Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksen.

Luennot ja luennoitsijat saivat erityiskiitokset. Huippuluennoitsijan pisteet keräsi avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja. Vuonna 2017 Mensa-palkinnon saanut ja aikaisemminkin useasti palkittu tieteen kansantajuistaja kertoi luennollaan ”The  Future is NOT what you think” siitä miten maailma makaa vuonna 2017, miten tähän on tultu ja miten tästä eteenpäin. Tässä jatkumossa nykyisyys näyttää valoisalta ja maailma menee oikeaan suuntaan vaikka paljon on vielä tehtävää tasapuolisuuden ja oikeidenmukaisuuden toteuttamisessa.

Yhdistykselle valittiin viisi uutta kunniajäsentä: Aarno Kari, Jorma Klossner, Jukka Takala, Aarno Vuori ja Keijo Leivo. Heidän tekemänsä työ suomalaisen tehohoidon ja Suomen Tehohoitoyhdistyksen eteen on vaikuttavaa.

Syyskoulutus 2017 oli kaiken kaikkiaan ennätyksellinen. Osallistujia oli ennätysmäärä, yhteensä yli 400. Luennot saivat parhaat arvostelut ikinä, toiveissa esitettiin kuitenkin enemmän hoitotyön luentoja! Koulutuspaikka ja kokousjärjestelyt, juhlaillallinen ohjelmineen, näyttely sekä tunnelma päivillä olivat parhaat koskaan osallistujapalautteen mukaan.  Jopa osallistujapalautteita saatiin neljä kertaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin!

40 v STHY muuttuu – yleiskokouksessa päätettiin yksimielisesti kahdesta sääntömuutoksesta. Yhdistyksen hallitusrakennetta kevennetään. Seuraava hallitus koostuu puheenjohtajasta, sihteeristä, rahastohoitajasta ja näiden lisäksi valitaan edustaja jokaisesta yliopistosairaalapiiristä. Edustajien valinnassa noudatetaan alueellista ja ammatillista tasa-arvoa, t s hallitukseen valitaan sekä hoitohenkilökunnan ja lääkärikunnan edustajia. Toinen uudistus koskee yleiskokouksen ilmoitusmenettelyä – kirjekyyhky vaihtuu nettiin ja sähköpostiin. Ennen sääntömuutosten voimaantuloa täytyy ne kuitenkin hyväksyä Patentti – ja rekisterihallituksessa.

Juhlat on juhlittu. Seuraavan kerran STHY:n kevätkoulutuspäiviä vietetään Jyväskylässä 10-11.4. 2018. Tätä ennen 5-6.2.2018 on Espoossa, Jorvin sairaalassa Sydämen Ultraäänikurssi. Ja seuraavat syyskoulutuspäivät Helsingissä on 30-31.10.2018.